Toggle Nav
Winkelwagen

Review: Schipbreuk met Garnalenboot - 70419

Schipbreuk met garnalen boot - 70419

Deze "schipbreuk met garnalen boot" set is onderdeel van de in 2019 uitgebrachte Hidden Side collectie. In combinatie met de app kan deze set vele uren plezier brengen. Deze collectie combineert het leuke van Lego sets bouwen met een multiplayer app met verstopte geheimen in elke set. Als je de set hebt gebouwd kan je je bouwwerk met de app scannen en kan je alle geheimen van de altijd veranderende omgeving ontdekken.

70419-prebuild

De doos en inhoud

De verpakking voor de Hidden Side collectie geeft aan dat Hidden Side een interactive collectie is. Dit is te zien doordat ze een smartphone met de app open aan de rechterkant hebben met de tekst “See your set come alive”.
70419 - schipbreuk met garnalen boot heeft als afbeelding Jack in een kano met een Lego smartphone die de boot scant op geesten. De scan is zichtbaar door twee lijnen die uit zijn telefoon komen en alles wat in het gescande gebied valt is een deel van de spookwereld. Doordat het in de spookwereld is kan je de boot in zijn oude glorie zien, omringd door een octopus geest op het eiland waar de boot tegen op voer. Het lichaam van kapitein Jonas is overgenomen door de geest van kapitein Archibald. Je kan ook parker zien die zich met 1 hand aan de boot vasthoudt om kapitein Archibald te vangen. Aan de bovenkant van de doos zie je alle minifigures die in de set zitten met hun naam.
In de doos zitten 3 genummerde zakjes waar de set is in verdeeld. Met het eerste zakje bouw je het eiland en Jack en het geesten hondje Spencer. Met het tweede zakje bouw je Spencer en Kapitein Jonas en Kapitein Archibald en de boeg van de boot. Met het derde zakje bouw je Jonas Jr. en de achtersteven van de boot.

De bouw

Dit is een hele leuke set om te bouwen. De manier waarop het eiland is gebouwd is heel interessant. Hhet eiland bestaat uit 3 rotsen en elk van die rotsen bestaan uit een basis en de rots. Bij de middelste rots wordt het vastgemaakt met twee zwarte peg connector stukjes, dit is zo gedaan zodat je de rots 90° kan draaien. Dit is omdat je de rots bouwt als een monster gezicht met de rots als achterhoofd. De ander twee rotsen zijn gebouwd met een cross axle 4m in het midden zodat je de delen van de boot erop kan zetten. De boot was niet moeilijk te bouwen en kwam bekend voor, maar bij het bouwen van de achtersteven was me eerst niet duidelijk waarvoor de blauwe peg connector peg  stukjes waren.

Over het algemeen was het een leuke set en niet al te lastige set om te bouwen. Zeker met de digitale toevoeging van de app is de speeltijd na het bouwen flink vergroot.

Delen

Gerelateerde producten

Laat een reactie achter Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
Search engine powered by ElasticSuite